Pil

Presse

15 september 2010

7.500 virksomhedsbesøg på 2 år i Nordjylland

De mange virksomhedsbesøg er et af målene i EU Socialfondsprojektet Samarbejde og Partnerskab, derfor har 50 konsulenter været samlet for at markere starten på projektet.

Bag projektet står erhvervsskolerne og VUC centrene i Region Nordjylland og der er tale om et stort og ambitiøst projekt, hvor det overordnede mål er at løfte kompetenceniveauet for kortuddannede på de små og mellemstore virksomheder i Region Nordjylland.

Når arbejdsmarked glidende flytter sig fra at være en arbejdskraftintensiv produktion over mod en mere videnintensiv produktion, har virksomhederne behov for at uddanne og efteruddanne deres medarbejder. Vi ved, at det er langt fra alle virksomheder, der har indarbejdet en god kultur for at uddanne deres medarbejder eller endnu værre slet ikke er bekendte med alle de gode tilbud, der er indenfor de almene- og erhvervsuddannelser. Det er årsagen til, at konsulenterne fra de medvirkende skoler de næste to år vil besøge de nordjyske virksomheder og informere om den fælles palette af uddannelsestilbud, udtaler Trine Saaby, projektleder på projekt Samarbejde og Partnerskab.

Konsulenternes opsøgende indsats skal resultere i, at flere end 20.000 nordjyder har været på en eller anden form uddannelse eller efteruddannelse.

Generelt er der brug for et kompetenceløft i Nordjylland, og derfor er finanskrisen oplagt at bruge til at uddanne arbejdsstyrken. Det vil betyde, at Nordjylland kommer styrket ud af krisen og står stærkt, når der kommer gang i hjulene igen. Det er blandt andet baggrunden for, at Vækstforum Nordjylland støtter projekt Samarbejde og Partnerskab med 16.5 millioner kroner via EU’s Socialfond, forklarer Lone Johansen, udviklingskonsulent i Region Nordjylland.

Projektmål

7.500 virksomhedsbesøg
400 partnerskabsaftaler
200 uddannelsesambassadører

Effektmål

20.000 kursister på AMU-kurser
2.000 kursister på FVU-forløb
400 kursister på kombinerede AMU-FVU-forløb
5.000 kursister IKV-forløb

AMU=Arbejdsmarkedsuddannelser
FVU= Forberedende Voksenuddannelse
IKV= Individuel Kompetencevurdering

For yderligere oplysninger kontakt:

Trine Saaby

Projektleder
EU Socialfondsprojektet
Samarbejde og Partnerskab

Telefon 7224 6305
Mail trs@eucnord.dk